29/4/12

JAM AMB JOAN DE LA VEGA AL TALLER DE MIQUEL ÀNGEL PARA

El dia 28 d'abril vam gaudir d'una nova edició de la Jam Poètica en el taller del pintor Miquel Àngel Para, aquesta vegada de la mà d'en Joan de la Vega. En Joan va començar tot llegint alguns poemes dels seus dos darrers llibres, La montaña efímera i Una luz que viene de fuera, i després va centrar la seva intervenció en altres dos poemaris inèdits. En el primer el poeta dialoga amb la mort molt influenciat per filosofies orientals, i, en aquest mateix sentit, va seguir amb una col·lecció de haikus d'una gran bellesa plàstica, on s'acosta al budisme zen, a la comunió de l'home i la natura, una idea present en tota l'obra recent d'en Joan.
Després van participar Àngel Pla, Jordi Valls, Ruben Pla, Núria Valls i Miquel Àngel Para. Jordi Valls va retre homenatge a Gabriel Ferrater tot recordant que va morir fa 40 anys, i la Núria Valls ens va recitar dos poemes de Jacint Verdaguer.
Es va crear un ambient íntim i emotiu que va estimular després una llarga i animada tertúlia acompanyada de bon vi.
Sembla que la Jam Poètica s'ha consolidat a la nostra ciutat com un esdeveniment cultural de qualitat.
Hem d'agrair a Miquel Àngel Para la seva bona predisposició en oferir el seu taller com un espai cultural obert a la ciutat, i també cal agrair el suport que ens dóna la Llibreria Carrer Major i el treball del Col·lectiu Perplexitat co-organitzador del l'activitat juntament amb Acolite.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada