7/5/12

Col•laboració d’Acolite en els Jocs Florals de l’Heura 2012


Acolite ha col·laborat amb el Consorci per a la Normalització Lingüística de Santa Coloma de Gramenet –L’Heura- amb la participació de dos dels seus socis com a membres del jurat.

En aquests Jocs Florals participen alumnes dels diferents cursos de català. Els exercicis proposats han estat narracions curtes originals, que sense ser imitacions, podien orientar-se en relació a un referent clar: els contes de Pere Calders. Aquest autor s’ha treballat especialment en els darrers cursos per raons d’adequació pedagògica i coincidint amb la celebració del centenari del seu naixement (1912).

Els professors i professores del centre han recollit els textos presentats i n’han fet una primera selecció. Els membres del jurat hem disposat de quinze dies per llegir i avaluar els relats més destacats de cadascun dels quatre nivells en què s’havien agrupat. Finalment, ens hem reunit els cinc membres del jurat, i mitjançant votació raonada, hem escollit els guanyadors.

Per part d’Acolite hi érem en Rodolfo del Hoyo i jo, que de passada he tingut ocasió de visitar el modern i lluminós local nou de l’Heura. En relació als treballs presentats, cal dir que m’han sorprés per la seva originalitat, varietat, sensibilitat i delicadesa de sentiments. Siguin o no siguin premiats, tots tenen el seu mèrit i representen un estímul a la narrativa en català a Santa Coloma, cosa que segur que té un gran potencial.

D’aquesta experiència en surto animat. Per mi ha estat un honor haver-hi pogut participar.

                                                            Josep Ramon Aragó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada