29/2/12

NOU POEMARI DE SALVA REDÓN


El poemari a Salvador Cabré destaca l'esperit reivindicatiu del capellà de Singuerlín

Salva Redón va escriure el quadern poètic Un corazón ignorante sólo bombea sangre en homenatge a Salvador Cabré. L’obra va ser finalista als premis PASCSA-XV Jocs Florals de Santa Coloma de Gramenet en desembre de 2009.
Aquest treball es va presentar públicament en l’acte que va organitzar el Centre Excursionista Puig Castellar, al 2009, en reconeixement del que va ser durant molts anys capellà del barri de Singuerlín. Cabré pertany a una generació de “capellans obrers” que, al tardo franquisme, es van implicar en la lluita per les llibertats i per les millores de les condicions de vida dels colomencs.
Salva Redón, al pròleg, reconeix el paper de Cabré. “El seu va ser un esforç generós i sincer en defensa de la dignitat col•lectiva, sense sectarismes ni servilismes" Es aquest reconeixement, també un reconeixement col•lectiu als altres companys de parròquies de barris perifèrics i en males condicions, com: Lluís Hernàndez, Jaume Sayrach, Josep Catà, Josep Sanchez i altres
El poemari dedicat a Cabré també ens fa notar que l'esperit dels anys 60 o 70 encara continua vigent en les noves generacions d'immigrants que s'han establert en els antics barris obrers. Malgrat això, l'autor lamenta que avui en dia ens manquin figures com va ser Salvador Cabré "per ajudar-nos en el camí cap a una societat més justa i igualitària".
Chema Corral

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada