31/7/12

Autors i autores de Santa Coloma de Gramenet amb obra publicada fins el 2011

L'Associació Colomenca de Literatura va rebre una petició, per part de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, per tal de col·laborar en l'elaboració d'un llistat d'autors i autores locals amb obra publicada. Fins ara no havia existit res de res, a excepció de la relació de llibres i autors del Fons local de les Biblioteques públiques. Una ciutat com la nostra, amb la producció i la projecció literària que té, necessitava fer aquest pas.

En Rodolfo del Hoyo s'hi va posar i va preparar un llistat (enllaçar aquí). En un altre fitxer va fer constar totes les referències a cadascú dels llibres publicats pels autors i les autores. Aquest darrer el penjaré en una altra entrada perquè encara haig de treballar-hi per a que sigui més manegable. Els noms estan ordenats alfabèticament, però no pels cognoms.

El criteri bàsic d'elaboració és el següent: Els autors i autores han d'haver nascut o viscut a Santa Coloma de Gramenet. En tot cas, cal que la persona hagi estat estretament vinculada a la ciutat.

Em consta que l'Ajuntament està treballant per completar tota aquesta informació, i que des de la Biblioteca de Singuerlin s'està col·laborant en la redacció definitiva d'un Corpus literari amb dades biogràfiques dels autors i autores locals. La feina feta fins ara no recull tot el que s'hagi publicat des del mes de gener de 2012, a més d'admetre la possibilitat d'omissions. Seria molt ben rebuda qualsevol aportació en aquest sentit.

No vull tancar aquest escrit sense esmentar la feina d'en Joan de la Vega, qui va elaborar fa uns anys l'estudi més complet fet fins ara a casa nostra, a l'entorn de la vida i miracles dels principals escriptors i escriptores locals, tot i romandre inèdit.

Espero que aquestes eines puguin ser útils per a la promoció de la literatura i dels literats i les literates a Santa Coloma de Gramenet.

Salva Redón
President d'ACOLITE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada