14/12/12

ACOLITE guanya el premi Ciutat de Santa Coloma

 
 
L'Associació Colomenca de Literatura ha estat guardonada amb el premi Ciutat de Santa Coloma en la categoria A, que reconeix la feina continuada en pro de la ciutat. L'han acompanyada en aquests guardons el fotògraf Samuel Aranda, en la categoria B, a la projecció exterior de la ciutat, i el restaurant La Lluerna, en la categoria C, per una activitat especialment destacada, en haver guanyat una estrella Michelin. També han estat reconeguts amb Mencions especials els centres oberts Germina, Moisès i Rialles, i la Fundació Privada Tallers de Catalunya. Els premis es van lliurar el dia 13 de desembre al Teatre Sagarra.
 
A continuació es reprodueix el discurs del president d'ACOLITE, Salva Redón, en reconeixement del guardó:
 
l’Associació Colomenca de Literatura porta prop de disset  anys fent bullir l’olla a la ciutat –entendreu que avui les cites culinàries s’escaiguin…-, contribuint a covar un suquet molt aromàtic, amb molts ingredients, la flaire del qual es percep en els ambients literaris del país amb una barreja d’incredulitat i d’admiració.

Aquest temps ha servit per bastir un planter d’escriptors i escriptores amb petjada, s’ha obert el camí a la creació dels joves valors i se'ls ha donat empenta i consolidació, s’ha portat a la ciutat literats i literates de reconegut prestigi, ubicant-la en els mapes i circuits culturals de primera línia, i s’ha generat un caliu que encara ha de donar els seus millors fruits.

Si aquesta feina de la gent que va fundar l’entitat, de la gent que l’ha dirigit, dels que hi són, ha estat mereixedora d’un premi com el que ens atorguen avui, ens cal no només agrair-lo de tot cor, sinó, i especialment, ser humils i honestos, i fer-lo extensiu molt més enllà del nostre petit cercle. No ha estat un treball en solitari. ACOLITE sempre ha col·laborat en “fer ciutat”, traballant en xarxa amb institucions, entitats i persones que han impulsar projectes cívics en benefici del col·lectiu colomenc. Es pot afirmar que sense ACOLITE res no seria com ara és, de la mateixa manera que ACOLITE per si sola tampoc no és res. Gràcies a tothom qui ho ha fet possible... No sé si ACOLITE durarà altres 17 anys, però espero que aquesta vocació de servei i aquest compromís es mantingui sempre.
 
A Santa Coloma ha eclosionat una literatura de qualitat i molt plural, el retrat artístic d’una ciutat diversa i tolerant que s’expressa amb llibertat. Santa Coloma és, més que mai, una ciutat de llibres i de creadors. N'estem d'enhorabona!

Cap comentari:

Publica un comentari