2/9/10

PRESENTACIÓ DE LA REVISTA PARALELO SUR



El passat 27 de juliol tancàvem el curs amb una activitat d'aquelles que deixen petjada literària a la ciutat. Fidels a la nostra tradició, es va presentar el darrer número de la revista Paralelo Sur, al local del Centre Excursionista Puigcastellar.
Paralelo Sur és una revista literària de primer ordre, que es distribueix a tot l'Estat i a molts indrets de l'Amèrica Llatina. En aquest cas, ha estat Cuba la terra escollida com a referent creatiu per part de la redacció, el que ha permés la publicació d'un especial únic i recomanable al 100%.
L'acte de presentació va comptar amb la presència del director, Jordi Gol, acompanyat de la narradora cubana Yannis Lobaina, qui va llegir alguns fragments de la seva obra alhora que ens va il·lustrar de primera mà sobre la realitat de la literatura cubana més recent. També hi hagué la participació de diversos creadors vinculats a l'entorn de Paralelo Sur i ACOLITE, com ara Fernando Clemot, José Antonio Arcediano, Mateo Rello, Itmar Conesa o Marçal Font.
El públic va gaudir d'allò més en una tarda especialment calurosa i un xic accidentada pel que respectà al funcionament de l'aire acondicionat, el que va afavorir la calidessa de l'acte en tots els sentits de la paraula, a més de facilitar la referència inevitable als talls elèctrics que afecten l'illa caribenya en un to de broma que ens va apropar encara més al bon caliu que es respirava.
Fou inevitable, igualment, tancar la presentació amb una fantàstica interpretació de música cubana en un dia del tot entranyable!

1 comentari:

  1. Siempre, súper agradecida, a Jordi Gol y a todo el equipo de Paralelo Sur y ACOLITE por tan hermoso evento. Gracias. Inolvidables momentos, que espero que se repitan pronto. Abrazos desde la gélida Toronto, Canadá.

    ResponElimina