20/5/15

No som soldats al Club de Lectura


El dia 18 de maig vam fer l'espectacle literari No som soldats, dintre de L'Hora del Conte a la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet.  L'espectacle forma part de la programació del Club de Lectura Infantil i Juvenil que impulsen la Llibreria Carrer Major i l'escriptor Rodolfo del Hoyo. A més a més de fer trobades amb escriptors i il·lustradors a la mateixa llibreria, també han organitzat actes a les biblioteques colomenques. L'activitat va comptar amb una gran acceptació per part del nombrós públic assistent.

No som soldats és un conte inspirat en una antiga història del poble tarragoní Pont d'Armentera, narrat amb música i dibuixos en directe, com si fos una pel·lícula muda, però no del tot. Ens parla d'un poblet tranquil, sota muntanyes baixes, envoltat de camps, horts i algun espantaocells. Allà hi viuen dos germans: una nena, la gran, i un nen. Un dia un somni avisa la nena d'un perill, ha esclatat la guerra i els soldats enemics volen conquerir el poble. Al nen, el somni li dóna la sol·lució, l'espantaocells. L'enemic marxa espantat i els pontarrins fan una gran festa.

La il·lustradora Laura Borràs Dalmau, anava fent els dibuixos en directe, damunt d'un vidre. Amb l'ajut d'una càmera de vídeo i d'un projector, les imatges es podien veure damunt la pantalla. Abans de cada escena la Laura explicava què passaria. Mentre la Laura dibuixava, el pianista Manuel Martínez l'acompanyava amb música.

Al final els nens que van voler van poder experimentar tot dibuixant damunt del vidre i veient els resultats a la pantalla.

Va ser un espectacle deliciós i molt adient per educar els nens i les nenes en la pau, alhora que els introduïa en el coneixement d'una llegenda catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada